Info

MMA-podden

Musse Hasselvall och Andreas Utterström intervjuar svenska MMA-profiler. Hur hittar man sin plats i UFC? Går det att vara en känslig fighter? Vad händer när man slutar vara rädd i buren? Hur är det att UFC-debutera mot Cris Cyborg? Och vad händer den dag man blivit så rädd för skador att man tvingas lägga av?
RSS Feed
MMA-podden
2017
July
June
May
April
February
January


2016
December


All Episodes
Archives
Now displaying: Page 1
Jul 7, 2017

Länge var Pannie Kianzad livrädd för att förlora. När hon väl gjorde det dövade hon ångesten med piller och hasch. Men så här i efterhand var förlusterna någonting bra. De hjälpte henne att hitta den mentala styrkan.

Jun 30, 2017

Han debuterade nyligen i UFC. Men för Oliver Enkamp är det viktigaste inte att vinna, utan att bjuda på en bra show.

Jun 23, 2017

När Pannie Kianzad går in i buren står pojkvännen Ilaz Zabeli utanför och ser på. Hur är det att leva med en fighter? Kan det bli för mycket MMA hemma? Och varför blir han glad när Pannie får en hård smäll på träningen?

Jun 16, 2017

Hon vill inte bli en slagpåse i UFC. Målet är något helt annat. Pannie Kianzad slåss för ära. Men varför? Och vad menar hon med det egentligen?

Jun 9, 2017

Niklas Bäckström spåddes en lysande MMA-karriär. Sedan fick han hybris, blev knockad i Globen och förlorade sitt UFC-kontrakt. Här berättar han varför det kan vara förödande att ha universums kraft i sitt bröst.

Jun 2, 2017

Andreas och Musse har sagt att de inte ska prata om aktuella MMA-galor. Men efter UFC Fight Night i Stockholm den 28 maj kan de inte hålla sig. Här avslöjar Musse att han är starstruck av The Mauler - och varför han skriver en bok om våld samtidigt som han kollar på MMA.

May 26, 2017

Jill Holmström var 25 år när hon började med MMA. Men efter bara 1,5 år fick hon åka till VM. För det finns också fördelar med att börja med MMA senare än andra.

May 19, 2017

Få fighters tjänar stora pengar på MMA. De flesta kämpar i stället för att få ekonomin att gå ihop. Camila Rivarola berättar hur hon håller sig flytande - på väg mot UFC.

May 12, 2017

Babak Ashti, mannen bakom Superior Challenge, är en hårt prövad man. Hans arbetsuppgifter: hitta ny fighter med några timmars varsel, leta upp spårlöst försvunnen brasse och hantera fyllo som hoppar in i buren mitt under pågående gala.

May 5, 2017

Han bantade så att njurarna la av. Han var så borta på en invägning att han inte kände igen sina kompisar. Och han kommer aldrig att få ett normalt förhållande till mat. Diego "The Silencer" Gonzalez berättar om baksidan med MMA: ätstörningar och extrembantning. 

Apr 28, 2017

Allt gick rätt för Sirwan Kakai. Han spåddes en lysande framtid. Tränarna sa att han var en blivande mästare. Sedan sa UFC hej då och allt blev mörkt.

Feb 8, 2017

Kort meddelande från Andreas. Musse kvalade inte in den här gången.

Feb 8, 2017

Kort meddelande från Andreas. Musse kvalade inte in den här gången.

Feb 3, 2017

Lätt match att byta från kick- och thaiboxning till MMA? Det trodde Sadibou Sy. Han hade fel. 

Jan 26, 2017

Han såg en MMA-domare som gjorde bort sig och tänkte "det där kan jag göra bättre". I dag dömer Kevin Sataki i UFC. Här berättar han om pluggandet inför matcherna, om att vara en halv meter kortare än Stefan Struve och varför en svensk flagga var nära att ge honom sparken.

Jan 20, 2017

Att hantera en tung förlust kan vara det svåraste med MMA. När Fernando Flores intervjuas har det bara gått ett och ett halvt dygn sedan han åkte på stryk. Här berättar han om känslostormen.

Jan 13, 2017

I Sverige är vi rädda för gluten och köper inomhushjälmar till våra barn. Hur hittar man spänning i en sådan värld? Kanske genom att börja med MMA. Så var det i alla fall för Linn Wennergren.

Jan 5, 2017

Han hade drömt om UFC. Men sedan tog lusten slut. Och rädslan för skador kom. Men när Akira Corassani la av med MMA gick han in i en djup depression.

Dec 29, 2016

Första matchen i UFC är alltid omtumlande. Men för Lina Länsberg blev det extra kaotiskt. Hon mötte Cris Cyborg i en huvudmatch i Brasilien.

Dec 23, 2016

Vissa fighters försöker hålla rädslan borta. Tor Troeng gjorde tvärtom. Och när rädslan försvann valde han att lägga av.

Dec 16, 2016

Bakom varje framgångsrik MMA-fighter står en tränare. I The Maulers fall heter han Andreas Michael.

Dec 9, 2016

UFC vill ha fighters som säljer matcher genom att vara spelat arga. Så hur ska man göra om man inte har det i sig? Om man tycker invigningarna är pinsamma? Och mest av allt är lycklig över att få hålla på med MMA på högsta nivå? 

Dec 1, 2016

Han kallas "The Sledgehammer", men drivs av starka känslor. Är det en för- eller nackdel i MMA? Hur viktigt är det att vakna upp med rätt känsla under matchdagen? Och varför var det ingen bra idé att träna i Florida?

1